12.5 C
Pec
E hënë, 2 Tetor, 2023

ASK: Tregtia, ndërtimtaria dhe arsimi prijnë edhe për vitin 2022 me punësim

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e fuqisë punëtore për vitin 2022.
Sipas statistikave, rreth dy të tretat e popullsisë në Kosovë, janë popullsi në moshë pune.
Këtë vit ky numër shënoi rënie, me 36 269 më pak se në vitin paraprak.

Përqindja e meshkujve të punësuar ishte 3,5% kurse, përqindja e femrave ishte 1,9% më e lartë se në vitin paraprak.

Ndërkaq, këtë vit dallon edhe shkalla e punësimite cila ishte 2,7% më e lartë sesa në se në vitin e kaluar.

Nga statistikat shihet se tregtia, ndërtimtaria dhe arsimi prijnë me punësim.

“Sektorët ekonomikë, që prijnë me punësim, vazhdojnë të jenë: tregtia me 19,3%, ndërtimtaria
11,0%, arsimi me 10,8%, prodhimi me 8,9%, administrata publike dhe mbrojtja me 8,1%, etj.
Femrat ishin të punësuara, kryesisht në sektorët e arsimit, tregtisë dhe kujdesit shëndetësor, me 55,6% të tyre.
Ndërsa, meshkujt ishin kryesisht të punësuar në sektorët e tregtisë, ndërtimtarisë,prodhimit, aktivitete akomodimi dhe shërbimesh ushqimi dhe administratë publike dhe mbrojta, me60,6%”, thuhet në raport.

Sipas ASK-së, shkalla e papunwsisë në Kosovë është 12.6 %.

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...