5.9 C
Pec
E diel, 3 Mars, 2024

AUV në Vërmicë ndalon pije energjike me afat të skaduar

Agjencitë shtetërore për ruajtjen e kufirit në Kosovë mbrëmë në pikën kufitare Vërmicë kanë ndaluar një sasi prej në sasi 1,836 njësi/paketime pije energjike/power drink.

Gjatë kontrollit të detajuar të  ngarkesës inspektori kufitar ka gjetur brenda ngarkesës produkte me afat të skaduar.

Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë.

Njoftimi i plotë:

Janë gjetur dhe ndaluar pije energjike power drink me afat të skaduar të cilat për destinacion kanë pasur tregun e Kosovës

Agjencitë shtetërore për ruajtjen e kufirit  që funksionojnë në kuadër të Menaxhimit të Integruar të Kufirit MIK- AUV, Doganat dhe Policia. Mbrëmë në pikën kufitare Vërmicë kanë ndaluar një sasi prej në sasi 1,836 njësi/paketime pije energjike/poëer drink. Gjatë kontrollit të detajuar të  ngarkesës inspektori kufitar ka gjetur brenda ngarkesës produkte me afat të skaduar. Për të njëjtat menjëherë ka  nxjerrë vendim refuzimi  duke pamundësuar hyrjen  e tyre në treg të Republikës së Kosovës.  Produktet tilla do asgjësohen nën mbikëqyrje  të autoriteteve kompetente.

Me rritjen e fluksit të importit  të produkteve ushqimore në prag të festave të funde vitit, AUV  ka  shtuar  masat e kontrollit në import në te gjitha fazat  e kontrollit inspektues. Po ashtu është rritur edhe frekuenca e mostrimit me qëllim  testim/ekzaminimi  laboratorik në parametra të sigurisë ushqimore. Përveç produkteve të klasifikuar si te pasigurta për konsum,  për te cilët është nxjerrë vendim refuzim, ne te njëjtën maune janë hasur edhe sasi tjera produktesh ushqimore te klasifikuara si te dyshimta për konsumim.

Autoritet Kufitare ( AUV, DK dhe K),  kanë ndaluar ngarkesën në fjalë, nën vendosjen  e produkteve në bllokim për mostrim të klasifikuar si e dyshuar që janë target produktet e caktuara në ngarkesë. Produktet e tilla do qëndrojnë ne pike kontrolli kufitar deri në konfirmim  të rezultateve laboratorike. Varësisht nga rezultatet e testeve laboratorike merret vendimi përfundimtar.

Ngarkesa/ produktet e klasifikuar si te pasigurta në aspektin e sigurisë ushqimore  janë  refuzuar (në mbikëqyrjeje te arteriteve kufitare do asgjësohen), ndërsa produktet e klasifikuar si te dyshuara ( pas procesit te mostrimit),  do  qëndrojnë  në pike kontrolli kufitar deri në eliminimin  te gjitha dyshimeve të ngritura dhe pastaj do merret vendimi përfundimtar. Në bashkëpunium dhe koordinim të plotë autoritete  kufitare, me ane te kontrolleve do të pengojnë çfarëdo tentimi për futje në treg të  ushqimeve të pasigurta. Në te gjitha rastet ku hasen parregullsi/kundërshtime ligjore, MIK do veproj!//Njeshi/

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...