9.1 C
Pec
E hënë, 26 Shkurt, 2024

Eksperti i ekonomisë Muhamet Mustafa, ka reaguar ndaj Shpend Ahmetit

Mustafa, ka reaguar ndaj Shpend Ahmetit, i cili ka thënë se nuk është shtruar asnjëherë kërkesë për kompensimin e dëmeve ekonomike që i ka shkaktuar Serbia në Kosovë gjatë kohës së periudhës së luftës në Kosovë.

Mustafa thotë se në kuadër të përgatitjeve për negociatat në Vjenë (2006) kjo çështje është elaboruar dhe trajtuar me seriozitetin e duhur në kuadër të Ekipit te Unitetit dhe të trupave të tij, më saktësisht nga Grupi i eksperteve për ekonomi të cilin e kam udhëhequr unë. Grupi i gjërë i përberë prej 50 ekonomisteve të shquar, të gjeneratave të ndryshme dhe me ekspertizë për sektorë e çështje relevante, ka përgatitur Platformën politike të shoqëruar me anekse analitike për secilën çështje, i ka aprovuar me konsensus, i ka prezantuar tek ekipi i unitetit dhe pas miratimit edhe aty ka shkuar shumë i përgatitur në raundin e bisedimeve për ekonomi në Vjenë në maj të vitit 2006

Më tej Mustafa shtoi se qëndrimet dhe kërkesat e argumentuara për kompensim te dëmeve nga qeveria e Serbisë janë prezantuar ne tavolinën e dialogut ne prezencën e ekipit te Ahtisaarit dhe vëzhguesve te tjerë ndërkombëtar . Dosja për ketë me gjithë dokumentacionin është dorëzuar ne ekipin e unitetit dhe duhet te jete ne Arkivin e tij , ne Kryesi apo Qeveri. Rrjedhën e negociatave për këtë çështje ne Vjene dhe rezultatet e tij i kam prezantuar ne librin e publikuar me 2016 

]]>
- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...