0.3 C
Pec
E hënë, 4 Dhjetor, 2023

Gjermania do të deportojë më shpejt azilkërkuesit e refuzuar

Qeveria gjermane synon të intensifikojë dëbimin e personave që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në Gjermani, u bë e ditur pas mbledhjes së qeverisë në Berlin.

“Ne do të sigurohemi që njerëzit që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në Gjermani të largohen më shpejt nga vendi ynë”, tha ministrja e Brendshme, Nancy Faeser.

Ajo tha se dëbimi i atyre që nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në Gjermani është i domosdoshëm në mënyrë që të mund të përmbushin detyrimet ndaj atyre që vërtet kanë nevojë për ndihmë dhe mbrojtje humanitare.

“Shtrëngimi i ligjit është i nevojshëm në mënyrë që ne të mund të vazhdojmë të përmbushim përgjegjësinë tonë ndaj njerëzve që kërkojnë mbrojtje nga terrori dhe luftërat, siç është rasti, për shembull, me mbi 1.1 milion refugjatë nga Ukraina”, shtoi ministrja socialdemokrate.

Qëllimi i projektligjit, i cili ende duhet të kalojë në procedurë parlamentare, është të reduktojë rrethanat aktuale rënduese që pengojnë një proces më efikas të dëbimit nga Gjermania.

Kështu, ndalimi që i paraprin dëbimit mund të zgjasë 28 ditë në vend të 10 ditëve aktuale.

Gjithashtu, policia do të mund të kërkonte persona në listën për dëbim në shtëpitë e refugjatëve dhe të hynte në ambientet e banorëve të tjerë të akomodimit, jo vetëm ata që kërkohen.

Në të njëjtën mënyrë, nuk do të kishte më asnjë njoftim për dëbim, i cili në të kaluarën shumë njerëz strehoheshin në një adresë të panjohur para deportimit, dhe është e mundur të inspektohen telefonat celularë dhe kompjuterët për të konfirmuar shtetësinë e personi që duhet të deportohet.

Dëbimet shpesh dështojnë pasi njerëzit, të cilëve nuk u është dhënë statusi i refugjatit ose u është mohuar azili, shkatërrojnë dokumentet e tyre personale dhe refuzojnë të japin informacion për origjinën e tyre, kështu që autoritetet nuk mund të përcaktojnë se në cilin vend duhet të deportohen.

Gjithashtu do të hiqen pengesat ligjore për të mundësuar dëbimin më të shpejtë të personave që kanë shkelur ligjin ose të personave që konsiderohen të rrezikshëm për shkak të prejardhjes së tyre ekstremiste./Njeshi/

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...