3.8 C
Pec
E mërkurë, 6 Dhjetor, 2023

Kosovën sot pritet ta vizitojë një delegacion vlerësues nga Rrjeti Evropian për Sigurimin e Cilësisë

Kosovën sot pritet ta vizitojë një delegacion vlerësues nga Rrjeti Evropian për Sigurimin e Cilësisë -ENCA, për të vlerësuar punën e Agjencisë së Akreditimit të Kosovës dhe Këshillit Shtetëror të Cilësisë. Udhëheqës të Agjencisë se Akreditimit, thonë se vlerësimi do ti ndihmojë Kosovës të vazhdoj të jetë pjesë e saj, si dhe në ri-anëtarësimin e Agjencisë së Akreditimit në Regjistrin Evropian për Sigurim të Cilësisë (EQAR).

Një delegacion nga Rrjeti  Evropian  për Sigurimin e Cilësisë (ENCA), do të qëndroje në Kosovë për tri ditë me qëllim të vlerësimit të punës se Agjencisë së Akreditimit të Kosovës dhe Këshillit Shtetëror të Cilësisë. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Cilësisë në Agjencinë e Akreditimit, Gazmend Luboteni, tha për Radio Kosovën se delegacioni, pas vlerësimeve, pritet të ja mundësojë Kosovës qëndrimin në ketë organizatë. Kosova nuk është përjashtuar nga  Rrjeti  Evropian  për Sigurimin e Cilësisë (ENCA), por është renditur me ulët dhe deri me tani është nën vëzhgim, tha Luboteni.

“ Pas përfundimit të vizitës tri ditore, ku vizita do të fillojë me datë 18 mars dhe do të vazhdoj deri me 20 mars. Delegacioni i ENKA-s do të bëjnë një raport dhe bazuar në gjetjet dhe në raportin që ata do ta dorëzojnë dhe raportin e vetëvlerësimit me shkrim që e kemi dërguar ne. Pastaj delegacioni do të marrë vendim për vazhdimin e anëtarësisë se  Agjencisë në Rrjeti  Evropian  për Sigurimin e Cilësisë (ENCA).

Ai theksoi se nëse vlerësimi do të jetë pozitiv, do ti ndihmojë Agjencisë se  Akreditimit për ri-anëtarësim në Regjistrin Evropian për Sigurim të Cilësisë (EQAR).

“Kjo vizite dhe ky vlerësim do të jete shumë e rëndësishme edhe ri-anëtarësimin e Agjencisë së Akreditimit në Regjistrin Evropian për Sigurim të Cilësisë (EQAR. Për shkak se këto dy institucione janë të lidhura dhe ne fakt tash e dini që Kosova është e përjashtuar nga (EQAR),  nuk kërkon raport të veçantë të vetëvlerësimit, dhe nuk i dërgon ekspertet në vend të vlerësimit siç  e bën (ENCA. Por në bazë të informatave që ka dhe zhvillimeve të fundit do të marrin vendim për rikthimin e anëtarësimit të Kosovës në ketë agjenci të rëndësishme”

Agjencia e Kosovës për Akreditim një vit me parë është përjashtuar nga Regjistri Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR). Kjo erdhi  pas vendimit të ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi me kërkesën e kryeministrit Ramush Haradinaj, për shkarkimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë si dhe shkarkimin e ushtruesit të  detyrës së drejtorit të Agjencisë për Akreditim.

]]>
- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...