13.6 C
Pec
E shtunë, 30 Shtator, 2023

Kushtet ekstreme nën të cilat Specialja e lejoi Thaçin ta vizitojë nënën e sëmurë

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi qëndroi të hënën kaluar në Kosovë.

Të njëjtën ditë, Thaçi udhëtoi më pas sërish për në Hagë, për t’u kthyer në dhomat e paraburgimit të Speciales.

Arsye e vizitës së Thaçit ishte gjendja e rëndë shëndetësore nëpër të cilën po kalon nëna e tij. Kësisoj, Thaçi qëndroi për disa orë në Burojë tek shtëpia e prindërve të tij.

E në një dokument të Speciales, janë specifikuar kushtet e jashtëzakonshme nëpër të cilat ish-presidenti kaloi për ta vizituar nënën e tij.

Mediat tregojnë kushtet me të cilat Prokuroria u pajtua që ta lejojë Thaçin ta vizitojë nënën e tij:

I akuzuari të qëndrojë në paraburgim të KSK-së gjatë gjithë kohës;

I akuzuarit të mbahet në Kosovë në objektet e paraburgimit të Gjykatës Speciale kur nuk është i përfshirë në vizitë;

I akuzuari të shoqërohet gjatë gjithë kohës;

I akuzuarit nuk lejohen të jetë vetëm me asnjë person në çdo kohë, dhe

Duhet të qëndrojë në shikim dhe në dëgjim të oficerëve shoqërues;

I akuzuari nuk lejohet të takohet ose të ketë kontakte me asnjë  person tjetër përveç [REDACTED] (dhe vetëm kur shoqërohet nga oficeri(ët) e shoqërimit);

Të gjithë personat e paautorizuar do të kërkohet të lirojnë adresën e vizitës për kohëzgjatjen e plotë të saj;

Të akuzuarit nuk kanë akses në pajisjet e komunikimit, stilolaps dhe letër ose çdo mjet tjetër komunikimi të çfarëdo lloji, përveç atyre që lehtësohen nga Gjykata

I akuzuari nuk lejohet të kalojnë ose marrin sende tek ose nga ndonjë person;

I akuzuari (Avokati i tij dhe/ose të afërmit ose bashkëpunëtorët e tjerë) bëjnë deklaratën publike dhe të marrin përsipër të ruajë sekretin në lidhje me praninë në Kosovë në masën maksimale të mundshme;

I akuzuari nuk do ta diskutojë rastin e tij me askënd (përveç avokatit dhe anëtarët e ekipit të tij të Mbrojtjes);

I akuzuari nuk do të ketë çfarëdo kontakti (direkt ose indirekt) ose në asnjë mënyrë të ndërhyjë me ndonjë viktimë ose dëshmitar të mundshëm, ose në ndonjë mënyrë tjetër të ndërhyjë në procedurat ose dhënien e drejtësisë; dhe

I akuzuari nuk duhet të kërkojë qasje të drejtpërdrejtë në dokumente dhe as të shkatërrojë provat.

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...