10.4 C
Pec
E martë, 27 Shkurt, 2024

Ligji për pagat hynë në fuqi

Ndonëse projektligji për pagat nuk është dekretuar nga Presidenti i vendit, ai ka hyrë në fuqi pasi afati ligjorë prej 8 ditësh për tu dekretuar ka kaluar, dhe me vet faktin që Presidenti nuk e ka kthyer ligjin prapa për shqyrtim në parlament ai në mënyrë të heshtur është miratuar nga ai.

Kushtetuta e Kosovës, dhe Rregullorja e Punës së Kuvendit e parasheh që në rate të tilla ligji futet ne fuqi. Presidenti ka të drejtë vetem një hërë të kthej projektligjin për rishqyrtim në parlament, në këtë rast ai duhet të ofroj edhe versionin e tij rreth qështjes të cilën e kthen prapa për rishqyrtim.

Ligji për Paga pritet të hyjë në fuqi 9 muaj pas publikimit në Gazetën Zyrtare, dhe për këtë kohë pritet të bëhën plotësime dhe ndryshime të nevojshme në mënyrë që ai të adaptohet ne atë masë sa të jetë i pranushëm nga të gjithë.

]]>
- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...