23.2 C
Pec
E enjte, 13 Qershor, 2024

OSBE-ja dhe ODIHR-i trajnojnë përfaqësuesit e policisë dhe prokurorët, për mbrojtjen e të drejtave të njeriut

Misioni i OSBE-së, bashkë me Zyrën e OSBE-së për Institucione Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (ODIHR) , organizoi trajnim dyditor për përfaqësuesit e Policisë së Kosovës dhe prokurorët, për mbrojtjen e të drejtave të njeriut duke iu kundërvënë efektivisht terrorizmit.

Duke u ndalur në lidhjen midis të drejtave të njeriut dhe efektivitetit operacional të policisë, trajnimi diskutoi standardet e të drejtave të njeriut, rreziqet e shkeljeve të të drejtave të njeriut në kontekstin e antiterrorizmit dhe ndikimin e shkeljeve të të drejtave të njeriut si te të dyshuarit, ashtu edhe te zyrtarët e zbatimit të ligjit. Teknikat e intervistimit që krijojnë besim dhe respekt ishin gjithashtu pjesë e trajnimit, së bashku me shembuj konkretë dhe studime të rasteve nga përvoja praktike e oficerëve të zbatimit të ligjit në luftën kundër terrorizmit.

“Nuk mund të ketë asnjë dyshim për nevojën për përpjekje vigjilente për të luftuar terrorizmin, ku, nganjëherë, çdo sekondë vlen për të ndaluar një kriminalitet të tillë. Në të njëjtën kohë, përpjekje të tilla duhet gjithmonë të respektojnë dhe sigurojnë të drejtat e patjetërsueshme të njeriut”, tha Edward Anderson, drejtor i Departamentit të Sigurisë dhe Sigurisë Publike të OSBE-së.

Nënkolonel Fatos Haziri, drejtor i Drejtorisë për Trajnime të Specializuara në Policinë e Kosovës, tha: “Trajnimi i vazhdueshëm për të drejtat e njeriut për hetuesit e terrorizmit është thelbësor për të siguruar që procedurat të jenë të drejta, transparente dhe në përputhje me ligjin, duke mbrojtur kështu sigurinë publike. dhe të drejtat individuale.” Hetuesja e policisë Merita Bicaj-Musa shtoi: “Sigurimi i të drejtave të njeriut gjatë hetimeve kundër terrorizmit është thelbësor për të ruajtur integritetin e drejtësisë dhe për të garantuar që liria dhe dinjiteti i çdo individi mbrohet në mënyrë të barabartë. Ky respekt është themeli mbi të cilin ndërtohet një shoqëri e drejtë dhe demokratike”.

OSBE-ja në Kosovë dhe ODIHR-i do të vazhdojnë të bashkëpunojnë në ofrimin e më shumë trajnimeve mbi këtë temë për përfaqësuesit e agjencive të zbatimit të ligjit në Kosovë./Njeshi/

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...