2.1 C
Pec
E hënë, 27 Nëntor, 2023

SBASHK, nuk do ti kompensoj orët e humbura

Vendimi i ministrisë së Arsimit për kompensimin e orëve të humbura për shkak të grevës së mësimdhënësve, është marrë pa ndonjë konsultim paraprak me Sindikatën e Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, dhe si i tillë nuk pranohet nga Sinidkata që ka paralajmëruar se do të ankohen në gjykatë nëse ky vendim i ministrisë nuk pezullohet.

Dretuesit e SBASHK-ut, e kanë cilësuar këtë vendim të ministrisë si të ngutëshëm dhe të papranueshëm.

Në anën tjetër Këshilli i Prindërve të Kosovës, e përkrah ketë vendim, sepse vlerësohet se është në interes të nxënësve për çka kërkon mirëkuptim nga mësimdhënësit.

Ministri i Arsimit ka marrë vendim që orët e humbura për shkak të grevë të kompensohen me këtë orarë: pesë ditë do të zëvendësohen nga pushimi pranveror; pesë ditë të shtuna të zëvendësohen gjatë këtij viti shkollor si dhe pesë ditë të zgjatet përfundimi i vitit shkollor 2018/2019.
Greva e punëtorëve të arsimit ka zgjatë nga 14 janari e deri me 1 shkurt 2019.

]]>
- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...