21.7 C
Pec
E shtunë, 13 Prill, 2024

Tarifat e aplikimit për shtetësi amerikane do të rriten për herë të parë në 8 vjet

Shërbimet e Shtetësisë dhe Emigracionit të SHBA-së , njoftonë se disa aplikaciine do të bëhen më të shtrenjta, duke përfshirë formularin I-130 për të afërmit joshtetas, dhe Kartën jeshile, e passaportën amerikane, do të rriten me më shumë se 25 përqind në 675 dollarë.

Punëdhënësit do t’i nënshtrohen një “tarifë programi azili” prej 600 dollarësh për formularët I-129 – një peticion për të punësuar përkohësisht joemigrantë – dhe I-140, një peticion për migrantët që të punësohen dhe të fillojnë rrugën drejt qëndrimit. Tarifa është e përjashtuar për organizatat jofitimprurëse dhe është përgjysmuar për organizatat më të vogla.

Autorizimi i punësimit dhe lirimi paraprak me kusht, dy forma që më parë ishin falas, tani do të kushtojnë 260 dhe 630 dollarë, sipas organizatës Boundless Immigration. Njerëzit që dorëzojnë në internet kanë të drejtë për një zbritje prej 50 dollarësh.

USCIS thotë se disa tarifa të regjistrimit të emigrantëve janë planifikuar të rriten në javët e ardhshme për të kompensuar kostot operative, sipas Shërbimeve të Shtetësisë dhe Imigracionit të SHBA (USCIS), por avokatët e migrantëve thonë se tarifat e reja të larta do të parandalojnë bashkimin familjar dhe do të vendosin më shumë barrë për punëdhënësit që punësojnë joshtetas. .

USCIS publikoi një rregull përfundimtar në fund të janarit që do të rrisë koston e formularëve ligjorë për të kërkuar rregullimet e statusit dhe punësimit, si dhe përfitimet e imigrimit dhe natyralizimit të bazuar në familje. Tarifat premium do të hyjnë në fuqi në fund të shkurtit, me kostot e tjera që rriten në prill.

“Kjo do t’i vërë disa familje emigrante në një pozitë të vështirë. Familjet më të mëdha mund të duhet të vendosin të paguajnë për aplikimet e anëtarëve të caktuar të familjes përpara të tjerëve, sepse nuk kanë mundësi t’i paguajnë të gjitha menjëherë, “tha Adriel Orozco, këshilltari i lartë i politikave në Immigration Impact, një projekt i Këshillit Amerikan të Imigracionit. .

Agjencia, e cila është pjesë e Departamentit të Sigurisë Kombëtare, financohet kryesisht nga tarifat e përdoruesve. Mbrojtësit e emigrantëve kanë këshilluar njerëzit që të paraqesin kërkesa sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur kostot e rritura, të cilat disa thanë se mund të dekurajojnë imigracionin në SHBA, mund të dëmtojnë komunitetet e imigrantëve dhe të inkurajojnë migrimin e rrezikshëm të paligjshëm.

“Kjo është kryesisht për shkak se Kongresi ka dështuar të sigurojë fonde të qëndrueshme për USCIS për të ndihmuar në procesin e ngarkesës në rritje humanitare të agjencisë,” tha Orozco.

Rregullimet e tarifave ndjekin një rregullore që do të rrisë tarifat e përpunimit të primit duke filluar nga 26 shkurt, në atë që agjencia pretendon se është në përgjigje të normave të larta të inflacionit vitin e kaluar. Hera e fundit që kostot e aplikimit u rishikuan ishte në vitin 2016. USCIS tha se “një rishikim gjithëpërfshirës i tarifave dyvjeçare” përcaktoi se nuk po rikuperonte koston e plotë të ofrimit të shërbimeve të saj.

“Në vazhdim, ne do të kërkojmë mbështetje të vazhdueshme të Kongresit për të eliminuar diferencat tona aktuale të mbetura dhe qëllimi ynë është që rregulli i ri i tarifës do të na lejojë të mbajmë ritmin me inventarët e ardhur dhe të shmangim ngarkesat e mbetura në të ardhmen,” tha agjencia në faqen FAQ për propozimin. rregull.

Biznesi për USCIS u ul gjatë kulmit të pandemisë COVID-19, duke ulur të ardhurat me 40 përqind. Një ngrirje e punësimeve ndërsa ngarkesat e rasteve u rikuperuan bëri që USCIS të zhvillonte një diferencë të prapambetur. Zyrtarët thanë se tarifat aktuale sollën mesatarisht 3.28 miliardë dollarë vitin e kaluar dhe në 2022, dhe rregullat e reja do të gjeneronin 1.9 miliardë dollarë shtesë çdo vit.

“Kjo është shuma e nevojshme për të përputhur kapacitetin e agjencisë me ngarkesat e parashikuara të punës, në mënyrë që të mos grumbullohen diferencat e mbetura në të ardhmen,” tha agjencia.

Rreth 878,500 njerëz u natyralizuan nga USCIS vitin e kaluar, duke përbërë gati një të katërtën e të gjitha natyralizimeve në dekadën e fundit, sipas statistikave të agjencisë. Agjencia tha se theu rekordet e veta, duke përfunduar më shumë se 10 milionë çështje në pritje në 2023.

USCIS i ka bërë thirrje Kongresit që t’i sigurojë agjencisë fonde shtesë për të mbuluar mungesat e parashikuara/Njeshi/

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...