30 C
Pec
E shtunë, 13 Korrik, 2024

Vizita e përfaqësuesve të Fakultetit të Biznesit të Universitetit “Haxhi Zeka” në Universitetin e Splitit: Një Hap Historik për Bashkëpunim Akademik

Në një zhvillim të rëndësishëm për arsimin e lartë në Kosovë, një delegacion nga Universiteti “Haxhi Zeka” (UHZ) dhe Fakulteti i Biznesit realizoi një vizitë pune dyditore në Universitetin e Splitit në Kroaci. Kjo vizitë, e mbajtur në Fakultetin Ekonomik të këtij universiteti, ka rezultuar me një mirëkuptim të thellë dhe nënshkrimin e një marrëveshjeje afatgjate dhe të gjithanshme bashkëpunimi mes dy institucioneve.

Gjatë takimeve dyditore, përfaqësuesit e të dyja universiteteve diskutuan dhe ranë dakord për një sërë çështjesh të rëndësishme që përfshijnë bashkëpunimin në fushën e arsimit dhe kërkimit shkencor. Marrëveshja e arritur specifikon qartë detyrat e ndërsjella dhe krijon një platformë të fortë për bashkëpunim të mëtejshëm.

Një nga veprimet e para të akorduara ishte futja e menjëhershme e Universitetit “Haxhi Zeka”, veçanërisht e Fakultetit të Biznesit, në një projekt të Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Splitit. Ky projekt përfshin programet e përbashkëta të nivelit master në gjuhën angleze, të cilat do të zbatohen së bashku me profesorë ndërkombëtarë dhe do të ligjërohen sipas metodave bashkëkohore dhe të ndërlidhura fort me industrinë. Programet e përbashkëta të nivelit master janë një aspekt kryesor i kësaj marrëveshjeje. Pas akreditimit të përbashkët, këto programe do të ofrojnë një edukim cilësor dhe do të përgatisin studentët për tregun ndërkombëtar të punës. Përveç kësaj, programet do të jenë të orientuara drejt praktikës, duke u lidhur ngushtë me kërkesat e industrisë.

Në gjysmën e muajit korrik të këtij viti, një delegacion nga Fakulteti Ekonomik i Universitetit të Splitit do të qëndrojë disa ditë në Universitetin “Haxhi Zeka”. Gjatë kësaj vizite, të dyja fakultetet do të organizojnë një punëtori për të kompletuar programin dhe për të marrë konsulencën e nevojshme për përgatitjen e programeve të tjera të niveleve më të larta të studimit.

Kjo marrëveshje dhe vizita e delegacionit shënojnë një hap të rëndësishëm përpara për Universitetin “Haxhi Zeka” por dhe për arsimin e lartë në Kosovë në përgjithësi. Bashkëpunimi me një universitet prestigjioz si Universiteti i Splitit do të kontribuojë në rritjen e cilësisë së arsimit dhe do të ofrojë mundësi të reja për studentët dhe stafin akademik të UHZ-së. Ky bashkëpunim pritet të sjellë një sërë përfitimesh afatgjata për të dyja institucionet dhe të ndihmojë në zhvillimin e mëtejshëm të arsimit të lartë në rajon.

Në një zhvillim tjetër pozitiv, përfaqësuesit e Universitetit të Splitit shprehën dëshirën për të përfshirë UHZ-në në një sërë iniciativash të tjera akademike dhe kërkimore. Këto iniciativa përfshijnë projekte të përbashkëta kërkimore, shkëmbime studentësh dhe stafi akademik, si dhe organizimin e konferencave dhe seminareve të përbashkëta. Kjo do të krijojë mundësi të reja për studentët dhe stafin akademik të të dyja universiteteve për të përfituar nga eksperiencat dhe njohuritë e njëri-tjetrit.

Në përfundim, kjo marrëveshje dhe vizita e delegacionit nga Universiteti i Splitit janë dëshmi e përkushtimit të Universitetit “Haxhi Zeka” për të ofruar një edukim cilësor dhe për të ndërtuar marrëdhënie të forta me institucionet ndërkombëtare të arsimit të lartë. Ky bashkëpunim pritet të sjellë përfitime të shumta për të gjithë ata që janë të përfshirë dhe të kontribuojë në zhvillimin e mëtejshëm të arsimit të lartë në Kosovë dhe rajon.

universiteti haxhi zeka peje – Haxhi Zeka University:

universiteti haxhi zeka peje

 

- Advertisment -

Të fundit

Radio 1 – Live Radio 1 – Live
LIVE OFFLINE
track image
Loading...